Tevékenységek

Jogi szakvizsga felkészítésének segítése

A Pro Veritate Egyesület elkötelezett a társadalom jogi tudatosságának növelése mellett, az Alapszabályával összhangban végzett jogászok mentorálásában, illetve személyes patronálásában. Alaptevékenységünkhöz kapcsolódó célkitűzésünk ezzel az, hogy közvetlen szakmai és emberi kapcsolatot hozzunk létre szakvizsga előtt álló jogászok és már szakvizsgázott jogászok között. Ezen célkitűzésünk megvalósításához lehetőséget kívánunk biztosítani a jogászok számára jogi szakvizsgájukhoz szükséges elméleti tudásanyag megfelelő elsajátításához a felkészülésük segítésével, továbbá a joggyakorlaton alapuló tapasztalatok és jogesetek megosztásával a tudásanyaguk elmélyítéséhez.

Ennek keretében Egyesületünk térítésmentesen biztosítja önkéntes jelentkezés útján szakvizsga vagy szakvizsgák előtt álló jogászok számára jogi szakvizsgáikra való felkészülés segítését. Az Egyesületünk által biztosított felkészülés formája nem előadás, hanem olyan kötetlen szakmai megbeszélés, amely a jelölt jogi szakvizsgáihoz közvetlenül kapcsolódóan, a felmerülő kérdésekre fókuszált válaszok megadásával és szakmai segítségnyújtással (konzultációval) segíti a felkészülést.

A felkészülés kereteit alapvetően a szakvizsgára jelentkező (jelölt) és az Egyesület által biztosított szakmailag felkészült, szakvizsgázott és gyakorló jogász mentora közösen határozza meg a jelölt igényei és kérései alapján. Ezáltal a felkészülés lehet online vagy személyes, csak egy-egy téma (tétel) közös megbeszélése vagy akár átfogóan tételsorok alapján a hangsúlyosan fontos részek szakmai konzultációja, vagy a közös tanulás „kikérdezés” útján. 

Meggyőződésünk, hogy a jogászi pályán az elhivatottság egyik kulcseleme az egyéni felkészülés, ugyanakkor az Egyesületünk a jogi szakvizsgára való felkészítéshez nyújtott térítésmentes szolgáltatásával hozzá tud járulni az eredményes szakvizsgázáshoz és a szakvizsgát jelentő bizonyítvány megszerzéséhez.

Jelentkezés vagy kérdések esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

E-mail: info@proveritate.hu

Telefonszám: 06 70 538 68 28

A jelentkezéshez az Egyesület tagság nem feltétel, azonban remek lehetőség tagként történő belépésre vagy a személyes közreműködés kilátásba helyezésére.