Elnökség

Az Elnökség a Pro Veritate Egyesület 5 tagból (elnökből, alelnökből, főtitkárból és elnökségi tagokból) álló ügyvezető szerve, melynek hatásköre az Egyesület mindennapos ügyeinek vitele, illetve minden olyan feladat, amelyet az Alapszabály nem utal a Közgyűlés vagy más szerv feladat- és hatáskörébe. Az Elnökség központi e-mail címe az elnokseg@proveritate.hu, amelyen fogadja a csatlakozási kérelmeket és egyéb megkereséseket.

Az Egyesület Elnöke az Elnökség – mint testület – elnöke is egyben. Az Elnök hatásköre egyebek mellett az Egyesület általános képviselete, amely jogát önállóan gyakorolja.

Az Elnökség munkáját Elnökségi megbízott támogatja.


Dr. Török Csaba

A Pro Veritate Egyesület Elnöke

csaba.torok@proveritate.hu

Megbízatás kezdete és vége: 2020. november 17. – 2025. november 17.

MTMT

LinkedIn

Csaba kutatási területe nemzetközi légijog és légiközlekedés-védelem (“avsec”), jelenleg a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán dolgozik és PhD tanulmányokat folytat, illetve a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jogi projektmenedzser, főként reptérfejlesztési joggal, ingatlanfejlesztési és építési joggal foglalkozik; korábban a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályán bűnügyi területen, valamint a Zepter Ungarn Kft.-nél dolgozott; a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogászként. Szakterületei közé a büntető anyagi és eljárásjog, nemzetközi biztonság és terrorizmus, légiközlekedés-védelem, illetve légijog tartoznak, szakdolgozatát “Repülésvédelem” címmel írta.

2009-2018 között vállalkozóként direkt értékesítéssel, értékesítési oktatói tevékenységgel és emberi erőforrás menedzsmenttel foglalkozott, kommunikációs készsége, emberbarát jelleme segítette ezen a területen.

Tanulmányai során 2018-ban fogalmazódott meg benne – miután hisz abban: szakmájának, a jogászságnak, a megszerzett tudásának legfőbb feladata az embertársainak szolgálata -, hogy létrehozza a Jogi segítségre van szükségem kezdeményezést. Már ekkor vizionált egy professzionálisan működő, hasonló elvi alapokon nyugvó szervezetet, amely végső formáját 2020-ban nyerte el: társaival megalapította a Pro Veritate Egyesületet azzal a céllal, hogy a jogi tudatosság megteremtését, ember és jog kapcsolatának megerősítését segítsék elő.


Szabóné dr. Fekete Krisztina Mária

A Pro Veritate Egyesület Alelnöke

krisztina.fekete@proveritate.hu

Megbízatás kezdete és vége: 2021. szeptember 6. – 2025. november 17.

Krisztina jelenleg közigazgatásban, ellenőrzési területen dolgozik. Korábban vállalati jogászként végzett munkát debreceni építészirodában, valamint önkormányzati területen pályázati referensként szerzett projektmenedzsment tapasztalatot. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán végezte jogász és igazgatásszervező szakokon, közigazgatási szakvizsgát pedig 2016-ban tett.

Szívesen vállal feladatot szakmai cikkek publikálásában: az Arsboni folyóirat szakmai cikkíró versenyén, valamint az Egyesület honlapján is több alkalommal jelentek meg írásai.

Fontosnak érzi azt, hogy már egészen a kezdetektől kialakuljon a fiatalokban az elhivatottság és a jogtudatosság. Kulcsfontosságúnak tartja a folyamatos fejlődést és „az élethosszig tartó tanulást” is. A fentiek megvalósítása érdekében a ProMission Hallgatói Kutatócsoport mentoraként is tevékenységet végez, melynél a közvetlenség, a kommunikációs és szervezési készség elengedhetetlen.


Rembeczky Nóra

A Pro Veritate Egyesület Főtitkára

nora.rembeczky@proveritate.hu

Megbízatás kezdete és vége: 2024. február 27. – 2025. november 17.

Nóra jelenleg a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányságon személyügyi feladatokat lát el. Munkája során szerzett tapasztalatait az Egyesület tevékenységében egyaránt tudja kamatoztatni: határozottsága, emberközpontúsága, valamint közvetlensége rengeteget segít az egyesület harmonikus atmoszférájának megteremtésében. 

Saját bevallása szerint csapatjátékos, szeret közreműködni új projektek előkészítésében, és az azokhoz kapcsolódó tervek-ötletek szövögetésében. Erre tekintettel nem csupán Elnökségi asszisztensi feladatai során, hanem az Egyesület életében is számos területen aktív közreműködő, mozgatórugó.

Rendkívül energikus, problémamegoldó és vidám személyisége miatt könnyen túl esik az adminisztrációs terheken, amelyeket Elnökségi asszisztensi feladatköre ró reá.

Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi karán igazságügyi szervezőként folytatja tanulmányait, későbbi tervei között szerepel a jogász végzettség megszerzése. A közjó szolgálata mellett kiváltképp tudásvágya motiválja, imád fejlődni és minden nappal többnek lenni az előzőnél.

Hitvallása, hogy “mindenre van megoldás és semmi sem lehetetlen, csak akarni kell”.


Fignár Gáborné dr. Mokánszki Edina

A Pro Veritate Egyesület Elnökségi Tagja

edina.mokanszki@proveritate.hu

Megbízatás kezdete és vége: 2024. február 27. – 2025. november 17.

Edina 2015 óta a közigazgatási szektorban dolgozik, jelenleg a kormányhivatal állami foglalkoztatási szervénél van alkalmazásban. Tanulmányait a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán végezte jogász és igazgatásszervező szakokon. Ezt követően a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végrehajtási jogi, illetve vagyongazdálkodási szakjogász végzettséget szerzett. 2023-ban tett közigazgatási szakvizsgát. 

Munkáját igyekszik a legmagasabb színvonalon végezni, felelősségteljes és pozitív hozzáállású. Fontos számára a folyamatos tanulás, és szereti az új kihívásokat. 

Ma se felejts el tenni azért az életért, amit élni szeretnél!  Ez az elv vezérli mindennapi tevékenységeit és döntéseit. Elkötelezett abban, hogy segítsen másoknak fejlődni, és örömmel osztja meg tapasztalatait és tudását munkatársaival, hogy közösen érjék el az álmaikat és a kitűzött célokat.


A Pro Veritate Egyesület Elnökségi Tagja

a pozíció jelenleg betöltetlen