Jogsegély Szolgálat

Szakembereink, ügyintézőink szakszerű, pártatlan és díjmentes tanácsadást nyújtanak felmerülő problémája, vitás ügye, panasza vagy jogi relevanciájú egyéb kérdése esetén. A szolgáltatás igénybevétele előtt figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat és az Adatkezelési Tájékoztatót, majd ezután töltse ki az alábbi űrlapot!

Ha az űrlap kitöltéséhez segítségre van szüksége, alább megtalálja kitöltési útmutatónkat.

Jogsegély Szolgálatunk szolgáltatásának igénybevétele ingyenes, azonban munkatársaink és szervezetünk mégis számos munkaórát fordítanak az önkéntes segítségnyújtásra és a felmerülő adminisztrációra. Kérjük, amennyiben teheti, járuljon hozzá, hogy a jövőben is hasonló színvonalon láthassuk el munkánkat és fenntarthassuk a szolgáltatást. Adója 1%-ának felajánlását (Pro Veritate Egyesület, adószámunk: 19287946-1-13), illetve önkéntes egyszeri vagy rendszeres támogatását – mértékétől függetlenül – hálásan köszönjük! (Számlaszámunk: 11714051-21456145 (OTP); a közleményben kérjük, tüntesse fel: “támogatás JOG”.)

Űrlap

  Tájékoztató a szolgáltatás igénybevételéhez
  1. A szolgáltatás igénybevétele díjmentes.
  2. Az űrlapon megadott adatait a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges mértékben és ideig az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezéseinek megfelelően kezeljük.
  3. A szolgáltatás igénybevétele során rendelkezésünkre bocsátott problémáját, panaszát, az Ön által közölt tényállást, kérdését érzékeny tartalomként bizalmasan kezeljük.
  4. A szolgáltatás igénybevételével Ön tudomásul veszi, hogy a szolgáltatás során rendelkezésére bocsátott információk (tanácsok, tájékoztatás) nem minősülnek jogi tanácsadásnak, az általunk nyújtott szolgáltatás nem terjed ki jogi képviseletre és jogi tanácsadást nem tartalmaz, azok egyikeként sem értelmezhető. Jogi tanácsadást kizárólag ügyvéd, vagy ügyvédi iroda nyújthat Önnek.
  5. A szolgáltatás igénybevételével Ön tudomásul veszi azt is, hogy az ügyteher függvényében a válaszadás akár hosszabb időt is igénybe vehet részünkről. A válaszadás nem a beérkezés sorrendjében, hanem az ügy jellegére és sürgősségére figyelemmel történik. Garantáljuk ugyanakkor, hogy válaszunkat – az ügye jellegére és sajátosságaira figyelemmel – mielőbb, de legkésőbb a kérdés beérkezésétől számított 30 napon belül küldjük meg az Ön részére. Az ügy jellege, sajátossága miatt, vagy egyéb technikai, adminisztratív okból a 30 napos határidőt megfelelő tájékoztatás mellett meghosszabbíthatjuk.
  Kitöltési útmutató

  A szolgáltatás igénybevétele előtt figyelmesen olvassa el tájékoztatónkat és az Adatkezelési Tájékoztatót!

  Név: Megadása kötelező.

  E-mail: Megadása kötelező. Válaszunkat az Ön által itt megadott elérhetőségre (e-mail címre) küldjük meg, illetve szükség esetén a kapcsolatot is ezen tartjuk Önnel.

  E-mail (megerősítés): Kötelező. Az esetleges elgépelési vagy egyéb hibák elkerülése érdekében kérjük, erősítse meg e-mail címét.

  Ügy száma: Nem kötelező. Amennyiben az Ön ügyének van már előzménye nálunk, és ismeri az ügy számát, kérjük, itt adja meg a gyorsabb ügyintézés érdekében.

  Ügyintéző: Nem kötelező. Amennyiben ismeri, hogy mely ügyintézőnk kezeli az Ön ügyét, itt megadhatja nekünk a gyorsabb ügyintézés érdekében.

  Tárgy (1): Kötelező. Válassza ki azt a tárgykört, amely az Ön kérdéséhez leginkább közel áll. Abban az esetben, ha kérdése egyidejűleg több tárgykörhöz is kapcsolható, kérjük, válassza ki azt az egy tárgykört, amely a leginkább illeszkedik kérdéséhez.

  Tárgy (2): Kötelező. Az előzőleg kiválasztott tárgykört saját szavaival pontosíthatja, specifikálhatja. Kérjük, röviden, legfeljebb háromszavas tárgykört fogalmazzon meg! Abban az esetben, ha az előző kérdésnél az “Egyéb” mezőt választotta, kérjük, különösen ügyeljen arra, hogy kérdése tárgyát minél pontosabban – röviden – körülhatárolja!

  Üzenet: Kötelező. Itt írhatja le a tényállást, az ügy releváns körülményeit, hozhat tudomásunkra információkat és itt fogalmazhatja meg kérdését is. Kérjük, a tényállást lényegretörően, a feltétlenül szükséges terjedelemben, ugyanakkor valamennyi releváns körülményre kitérve fogalmazza meg. Fokozottan ügyeljen arra, hogy üzenete lehetőleg szabatos és felépítése logikus legyen. A tényállás leírását követően fogalmazza meg konkrét kérdését!

  Fájl: Nem kötelező. Amennyiben a tényállás megértését vagy a releváns információk átadását egy vagy több dokumentum vagy egyéb fájl megadásával kívánja elősegíteni, nyugodtan feltöltheti és beküldheti részünkre. Figyelem! A feltöltendő fájl kizárólag pdf formátumú lehet. Amennyiben nem pdf formátumú fájllal rendelkezik, úgy szükséges előbb pdf formátumúvá konvertálnia azt. Amennyiben több fájlt kíván feltölteni, úgy kérjük, fűzze őket egyetlen pdf fájllá, és ezt követően kísérelje meg a feltöltést.